Sous vide to zdrowa metoda przygotowania, w której składniki są starannie ugotowane lecz regulowanej niskiej temperaturze. Składniki muszą być pakowane próżniowo za pomocą zgrzewarki próżniowej, zanim zostaną umieszczone w naczyniu z wodą, w celu zachowania wszystkich smaków. Produkty, które mają być przygotowane, nigdy nie zostaną rozgotowane przez proces sous vide, a struktura produktów pozostanie delikatna.
Sous Vide SV03 służy do przygotowywania mięsnego, rybnego i warzywnego sous vide. Ponieważ produkty są wstępnie pakowane próżniowo, można dodać wszystkie rodzaje ziół i przypraw, uzyskując bardziej intensywny smak. Ponieważ produkty są gotowane w niskich i dokładnych temperaturach, składniki odżywcze nie zostaną utracone.
Wyposażony jest w przejrzysty wyświetlacz LED do intuicyjnej obsługi. Regulator czasu i temperatury. Wyświetlacz dotykowy ułatwia regulację czasu i temperatury. Temperaturę można regulować w zakresie od 40 ° C do 90 ° C dla różnych produktów. Temperaturę zmieniamy z dokladnością do 0,2 ° C. Ustawiając dokładnie pożądaną temperaturę, twoje produkty nigdy się nie rozgotują.
Byzoo Sous Vide SV03 jest wyposażony w system wykrywania poziomu wody, zapobieganie przed spalaniem oraz dodatkowe bezpieczniki, dzięki czemu sous vide stick spełnia najnowsze certyfikaty.
Części Byzoo Sous Vide SV03, które wchodzą w kontakt z wodą podczas procesu sous vide, są w całości wykonane ze stali nierdzewnej i tym samym BPA free. Byzoo Sous Vide SV03 to sous vide stick, który można przymocować do każdego naczynia.
Wydajność cyrkulacji wody wynosi od 6 do 19 litrów.
Moc: | 800W |
Waga: | 0,9kg |
Wymiary (dł x szer x wys): | 8,2 x 9,5 x 38,2 cm |
Gwarancja: | 3 lata (na działalność 1 rok) |